Puttenaren onderuit tegen CTD Arnhem

PUTTEN – In de zevende ronde van de Gelderse Hoofdklasse stond voor de Puttense dammers de wedstrijd tegen CTD Arnhem op het programma. De afgelopen jaren was de wedstrijd tussen beide teams vaak spannend, dit keer was Arnhem duidelijk sterker. Tegenover drie nederlagen stond slechts één overwinning, de eindstand was dan 5-11 in het voordeel van Arnhem.

Tristan van der Velde debuteerde in het eerste team en speelde op bord acht tegen Rein Bergsma. Ondanks dat hij in de opening een schijfje achter kwam wist hij een solide partij te spelen. De schijf achterstand maakte het verschil (0-2). Kort daarna was Herman Arissen uit die – teleurstellend – weinig wist te bereiken tegen Jan Beeke met remise als gevolg (1-3).

Jaap van de Werfhorst speelde sterk tegen Rik Twilhaar in een karakteristieke Roozenburg-partij. Twilhaar wist wat voordeel te behalen maar dit bleek niet voldoende voor winst, een keurige remise voor Van de Werfhorst (2-4). Henk Timmer trof de meervoudig persoonlijk Gelders kampioen Maarten Linssen. In het middenspel verloor Timmer een schijfje, een foutzet deed definitief het doek vallen (2-6).

Herman Cousijnsen speelde dit keer tegen Henk Mahboeb. In een klassieke stand speelde Cousijnsen niet de sterkste voortzetting waardoor hij positioneel minder kwam te staan. Door een onzorgvuldigheid kon Mahboeb twee punten bijschrijven (2-8). Ook Henry Kieft kwam onder druk. In het middenspel bouwde tegenstander Leo Aliar een sterk centrum op. Door een betere positionering van de schijven op de rechtervleugel kwam zijn voordeel uit de verf, Aliar won ook (2-10).

Serge Visser leek in zijn partij tegen Leo Steyntjes een schijfje te verliezen. Steyntjes koos niet de beste variant waardoor Visser goed spel hield. Het gelijkwaardige eindspel eindigde dan ook in remise (3-11). De overwinning van Alderliesten tegen Willemsen was slechts om de bordpunten aangezien Arnhem al ruim had gewonnen. Het eindspel bleek in alle varianten verloren door een fraaie opsluiting op de triktraklijn (5-11).

Degradatie komt nu dichtbij voor de Puttenaren. In de overige vier wedstrijden mag niet meer verloren worden. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd op donderdagavond 30 januari tegen damclub Harderwijk, de subtopper met tien punten evenals damclub Arnhem.

Geef een reactie