Puntverlies voor dammers in Gelderse hoofdklasse

PUTTEN – Voor de dammers van de Puttense DamClub stond vrijdagavond 2 december de wedstrijd tegen DVV Voorthuizen op het programma. Na een spannend wedstrijdverloop met maar liefst zes partijen die beslist eindigden stond een 8-8 gelijkspel op het scorebord. Aan Puttense zijde waren er overwinningen van Herman Cousijnsen, Henk Timmer en Kees de Jong.

Invaller Herman Cousijnsen speelde een fraaie partij en wist combinatief toe te slaan door zijn tegenstander op slag te zetten. Na een heuse zesklapper was het snel bekeken (2-0). Henri van Hierden trok de stand gelijk door in de tijdnoodfase te profiteren van een foutzet van Herman Arissen (2-2). Alderliesten speelde een flank-centrumaanval die zijn tegenstander Van de Kuilen strak omsingelde. Met succes, Alderliesten kwam er niet meer aan te pas en verloor eerst een schijf en daarna de partij (2-4).

Hierop volgde twee overwinningen voor Putten. Henk Timmer benutte zijn lichte voordeel in het late middenspel. Het vier-om-twee eindspel was zelfs op slag gewonnen (4-4). De winst van Kees de Jong was een meevaller voor Putten. Tegenstander Jaap van Hierden junior maakte in een ietwat nadelig eindspel, wat overigens een remisestand was, een blunder. De Jong sloeg toe, Van Hierden gaf meteen op (6-4). Kort daarna volgde de remise van Jaap van de Werfhorst tegen Jaap van Hierden senior. Van de Werfhorst had vanuit de opening het betere spel. De verdediging van Van Hierden was solide waarna in het eindspel niet Van de Werfhorst maar hij voordeel had. Het was echter niet voldoende, de partij bleef onbeslist (7-5).

Erwin van Hierden bracht Voorthuizen op gelijke hoogte door in een dunne stand met veel tempovoordeel zich een weg te banen naar dam. Henry Kieft kwam nog op dam, het eindspel won echter door overmacht (7-7). De laatste uitslag was de remise van Patrick Wielemout en Stijn Overeem. Na het middenspel waarbij Wielemout gemakkelijker stond was het Overeem die terugkwam in de partij. Wielemout kwam nog een schijf voor in het eindspel, meer dan remise zat er echter niet in (8-8).

Na dit gelijkspel staat Putten nog steeds op de voorlaatste plaats. In de volgende ronde staat de uitwedstrijd tegen CTD Arnhem dat één wedstrijdpunt meer heeft dan Putten, op het programma. Wellicht kan Putten dan een sprongetje in het klassement maken?

PDC Putten DVV Voorthuizen 8-8
1) Alderliesten Van de Kuilen 0-2 (3)
2) Henry Kieft Erwin van Hierden 0-2 (7)
3) Kees de Jong Jaap van Hierden jr 2-0 (5)
4) Jaap van de Werfhorst Jaap van Hierden sr 1-1 (6)
5) Herman Arissen Henri van Hierden 0-2 (2)
6) Henk Timmer Gert Pol 2-0 (4)
7) Patrick Wielemout Stijn Overeem 1-1 (8)
8) Herman Cousijnsen Teus klok 2-0 (1)

Geef een reactie