Van der Ploeg wint in competitie PDC Putten

PUTTEN – In de zevende ronde van de onderlinge competitie heeft Ton van der Ploeg die sinds kort lid is van PDC Putten gewonnen van Herman Cousijnsen. Na een spannende partij won hij met een kleine finesse het eindspel.

Uitgespeeld

Jan van de Veen trof Van de Wall. Al vroeg in de partij ging Van de Veen in de aanval. Hij bezette het zogenaamde Kerkhofveld (veld 22) terwijl Van de Wall daar niet goed raad mee wist. Een goede verdediging werd gemist en toen ging het van kwaad tot erger. Binnen de veertig zetten was Van de Wall helemaal uitgespeeld.

Laatste finesse

Ton van der Ploeg nam de leiding in zijn partij tegen Herman Cousijnsen. De ervaren dammer uit Baarn liet er geen onduidelijkheid over bestaan en probeerde eruit te halen wat erin zit. Cousijnsen meed ook het spel niet en dit leidde tot een spannend verloop. Cousijnsen was op de goede weg naar remise. Toen Van der Ploeg nog een laatste finesse inbouwde, was Cousijnsen onvoldoende oplettend. Toen Van der Ploeg terugkwam bij het bord deed hij nog voordat hij weer op zijn stoel zat de winnende zet.

Komende vrijdagavond is de thuiswedstrijd tegen DC Harderwijk. PDC Putten is de koploper in de eerste klasse noord na de eerste helft van de competitie waarin het team acht punten uit vijf wedstrijden scoorde.