Pijnlijke nederlaag voor dammers in Gelderse hoofdklasse

LUNTEREN – Met de ambitieuze doelstelling een teamoverwinning te scoren, reisden de Puttense DamClub af naar Lunteren voor de wedstrijd tegen de plaatselijke damvereniging aldaar. Wat vorig seizoen wel lukte, de 5-11 overwinning, lukte dit seizoen niet. DES Lunteren was met het kleinste verschil te sterk: 9-7.

Clubkampioen Arjen Timmer bewees zijn waarde voor DES en opende de score binnen twee uren door Henry Kieft eerst positioneel en toen materieel te overklassen (2-0). Herman Arissen, die moeilijk spel had, wist combinatief toe te slaan tegen Aldert van Eck (2-2). Invaller Serge Visser remiseerde na een gelijkwaardige partij met Berrian Lammers (3-3). Pijnlijk was de nederlaag van Jaap van Werfhorst tegen Harmjan Lammers die zijn tegenstander een simpele foutzet zag maken in het eindspel met damvangst en meteen partijwinst (5-3).

Teamleider Henk Timmer speelde een solide partij tegen Jaap Heij. Na de klokcontrole resteerde een (schijven-) eindspel dat in remise eindigde (6-4). De remise van Alderliesten tegen Lammers was een tegenvaller voor Putten. Alderliesten had een gezonde flankaanval en koos voor een kansrijke combinatie. Toch wist Lammers in het afspel remise af te dwingen (7-5).

Ook Kees de Jong kwam niet tot winst. Tegenstander Van Roekel nam geen risico in de partij en bood goed tegenspel. In vliegende tijdnood werd er enigszins ongecontroleerd gespeeld. Resultaat: beide een dam en een afspel dat remise was (8-6). Pijnlijk werd de nederlaag toen ook Joras Ferwerda tegen Arno Bos niet tot winst kwam. Ferwerda speelde een sterke partij maar wist in het eindspel net niet tot winst te komen (9-7).

DES Lunteren PDC Putten 9-7
1) Harmjan Lammers Jaap van de Werfhorst 2-0 (4)
2) Dik van Roekel Kees de Jong 1-1 (7)
3) Arjen Timmer Henry Kieft 2-0 (1)
4) Lammers Alderliesten 1-1 (6)
5) Aldert van Eck Herman Arissen 0-2 (2)
6) Berrian Lammers Serge Visser 1-1 (3)
7) Jaap Heij Henk Timmer 1-1 (5)
8) Arno Bos Joras Ferwerda 1-1 (8)

Geef een reactie