PDC’ers groepswinnaars gezamenlijke avond

PUTTEN – Bij de derde en laatste gezamenlijke avond van het seizoen 2019-2020 georganiseerd door de damverenigingen BDSV Barneveld DVV Voorthuizen en PDC Putten werden beide groepen gewonnen door leden van PDC Putten. In de eerste groep was Nijkerker Van de Veen de winnaar terwijl in de tweede groep Van de Wall en Visser, beiden van PDC Putten, op de gedeeld eerste plaats eindigden.

Verplichte opening

Opvallend was de toernooiopzet in de eerste groep waarbij de partijen volgens een verplichte opening werden gespeeld. Het legde Van de Veen geen windeieren die vier van de vijf partijen won en daarmee Barnevelder De Kruijf en Arissen van PDC Putten maar liefst twee punten voor bleef. Van de Veen stond alleen remise toe tegen Van Hierden van DVV Voorthuizen.

Ongeslagen

In de tweede groep was het in zeker opzicht spannender daar de verschillen kleiner waren. Zowel Van de Wall als Visser waren goed op dreef en bleven ongeslagen. Het onderlinge duel eindigde in remise. Van Drenth van BDSV Barneveld die alleen van Van de Wall verloor eindigde met één weerstandspunt minder op de derde plaats.