PDC’ers eindigen in middenmoot bij zomertoernooien

HEERHUGOWAARD/NIJMEGEN – Bij het zomertoernooi Heerhugowaard Open 2023 is Van de Veen op de zeventiende plek geëindigd. PDC’er Koops deed mee aan het Nijmegen Open 2023 en eindigde in de middenmoot met een gemiddelde score.

Zomertoernooi

Oud-wereldkampioen Shvartsman die eerder dit jaar ook al het zomertoernooi Baarn Open 2023 toernooi al won, was ook in Heerhugowaard met afstand de sterkste: hij behaalde zestien punten uit negen partijen en bleef daarmee de nummer twee maar liefst drie punten voor. Het Nijmegen Open toernooi was in dat opzicht veel spannender. Uiteindelijk won de huidige Nederlands kampioen Groenendijk, die kortgeleden ook het Rotterdam Open 2023 won, het toernooi, net voor onder andere Slump en Krajenbrink.

Zesmaal remise

Van de Veen speelde een verdienstelijk toernooi in Heerhugowaard. Hij verloor alleen van Meijer die derde werd. Maar liefst zesmaal kwam hij tot een puntendeling waarbij een aantal keer dicht bij winst was en tweemaal won hij.

Perfect gemiddelde

De uitslagen die Koops neerzette bij het Nijmegen Open 2023 laten een ander beeld zien. Koops behaalde een perfect gemiddelde: drie winst, drie nederlagen en driemaal remise waarmee hij op negen punten uit negen partijen eindigde.

Geef een reactie