PDC’ers eindigen in middenmoot bij Barneveld open

BARNEVELD – Op zaterdag 1 juli organiseerde dam- en schaakvereniging BDSV Barneveld Open. Van de Veen enĀ  Alderliesten scoorden gemiddeld en eindigden in de middenmoot van de A-groep.

Barneveld Open

Jaarlijks is begin juli Barneveld Open. Een paar honderd denksporters uit Nederland maar ook uit andere landen komen dan naar Barnveld. Dit jaar waren er drie groepen bij het schaken en twee bij het dammen. De zeven ronden werden volgens het Zwiters-stysteem afgewerkt.

Middenmoot

Zowel Van de Veen als Alderliesten slaagden er niet in om de aansluiting met de top vast te houden. Alderliesten deed het goed in de morgen met vijf punten uit drie partijen terwijl Van de Veen met vier punten ook niet ontevreden hoefde te zijn.

Middag

In de middag volgden nog vier ronden. Het speeltempo was twintig minuten per speler per partij. Alderliesten leed een onhandige kloknederlaag in een remise-eindspel. Tegen Niek Kuijvenhoven kwam hij ver maar dat leidde in het eindspel niet tot een positief resultaat. Alderliesten eindige met een plusje: acht punten uit zeven partijen.

Van de Veen liet ook van zich spreken. De nederlaag tegen de uit Ivoorkust afkomstige Leopold Sekongo kwam hij niet goed te boven. Tegen Han Seinhorst liep hij opnieuw averij op en wist hij het toernooi af te sluiten met een degelijke overwinning tegen Woudenberger Cor van Setten.