PDC’ers eindigen in de middenmoot bij sneldammen van Gelderland

SINDEREN – Bij het sneldamkampioenschap van Gelderland zijn Jan van de Veen en Henk Timmer in de middenmoot geëindigd. Timmer eindigde op de achtste plaats maar kwam een enkel punt te kort voor plaatsing voor het NK sneldammen.

Sterke tegenstanders

Jan van de Veen had het zwaar in categorie A. Tegen een aantal grootmeesters en een aantal tegenstanders met een fors hogere rating wist hij niet staande te blijven. Met drie overwinningen en vijf remises eindigde hij op de gedeeld elfde plaats.

Verschillen waren klein

Henk Timmer scoorde beter in categorie B. Genoeg voor plaatsing voor het NK sneldammen was het niet. De vierde plaats gaf nog recht op een NK-ticket maar daar bleef hij twee punten bij vandaan. Daarbij dient aangemerkt te worden dat de verschillen klein waren. In de slotronde van het toernooi verloor hij terwijl hij bij een overwinning nog een barrage om de vierde plaats had mogen spelen.

NK sneldammen

Alleen jeugdspeler Tristan van der Velde van PDC Putten mag meedoen aan het NK sneldammen. Van der Velde is rechtstreeks geplaatst voor het NK sneldammen vanwege zijn vierde plaats op het NK vorig jaar.