PDC start competitie met overwinning

EDERVEEN – Het damteam van PDC Putten heeft in de eerste ronde van de Gelderse clubcompetitie een overtuigende overwinning geboekt op DCE Ederveen. In Ederveen waren de Puttenaren met 9-3 te sterk. Naast de overwinningen van -in volgorde- Kieft, Cousijnsen en Alderliesten eindigden de andere drie partijen in remise.

De eerste uitslag was die aan het bord van Henry Kieft tegen Jan van de Klift. Kieft werd op zijn wenken bediend en kreeg zijn favoriete hekstelling op het bord. Zijn tegenstander wist er weinig raad mee. Rond de klokcontrole won Kieft een schijf en een zet erna was het met een damcombinatie definitief uit (0-2). Aan bord vijf speelde Jan Oost tegen Jan Elbertsen. Na een aantrekkelijke opening ruilde Elbertsen een aantal keer en volgde een vlak middenspel. Tegen het einde van de partij had Oost licht voordeel maar dit bleek niet voldoende voor winst (1-3).

Serge Visser kwam wat onder druk tegen Jan Lagerweij die een sterke centrumaanval opzette. In het late middenspel verwaterde dit een beetje en daarmee hield ook Visser de remise binnen handbereik (2-4). In de partij tussen Herman Cousijnsen en Steven Vierwinden was de stelling al snel geladen. Cousijnsen zocht de spanningen op en dacht alles rond te hebben. Toen hij inzag dat hij een combinatie over het hoofd gezien had in zijn berekeningen, moest hij een mindere zet doen. Daardoor hield Vierwinden goed spel. Hij verzuimde echter de juiste variant te kiezen en ging alsnog onderuit in het late middenspel (2-6).

Teamleider Henk Timmer had het betere van het spel tegen Frans Elbertsen en was op weg naar winst. In het eindspel koos hij echter niet de meest kansrijke variant en na een fraaie combinatie van Elbertsen was het meteen remise (3-7). Alderliesten speelde aan het eerste bord tegen Michel Hendriksen. Vanuit de opening liet Alderliesten zich vrijwillig opsluiten op de korte vleugel. Het werd een partij uit één stuk: de korte vleugel opsluiting werd pas tegen het eindspel verbroken. Rond de klokcontrole koos Hendriksen niet de juiste variant en kwam in een verloren eindspel terecht (3-9).

De volgende wedstrijd is op dinsdagavond 20 oktober en dat is de uitwedstrijd tegen het tweede team van damclub VRD Renkum. PDC deelt nu samen met BDSV Barneveld (10-2 winst tegen UDELCO Uddel) en VRD 1 Renkum (7-5 tegen BDV Bennekom) de koppositie.

Geef een reactie