PDC Putten wint van Zwart-Wit 86 Malden

LUNTEREN – In de gezamenlijke slotronde van de Gelderse competitie heeft het damteam van PDC Putten met grote cijfers gewonnen van Zwart-Wit 86 Malden. Van der Velde en Visser kwamen tot winst terwijl teamleider Timmer niet in actie hoefde te komen en een reglementaire overwinning kon bijschrijven.

De wedstrijd begon ongelijk: zes van PDC Putten tegen vijf van Zwart-Wit 86 Malden die door afwezigheid van één persoon tegen een reglementaire nederlaag aanliepen [2-0]. Van der Velde speelde zijn tweede partij voor PDC Putten in dit seizoen en kwam opnieuw tot winst. Hij versloeg Janssen combinatief na een foutieve achterloop [4-0].

Aan het eerste bord kwam Van de Veen niet verder dan remise tegen Te Raa al was de positie in het middenspel kansrijk [5-1]. Met de verrassende overwinning van Visser tegen de hoger ingeschaalde Janssen werd de wedstrijd al beslist [7-1]. De partij tussen Kieft en Bracht eindigde in remise [8-2]. En dat gold ook voor de partij tussen Arissen en Huijnk [9-3].

Deze overwinning in de slotronde was de grootste overwinning die PDC Putten behaalde in dit seizoen. Hiermee is PDC Putten op de derde plaats geëindigd. DES Lunteren is de nieuwe kampioen en op de tweede plaats eindigde DCG Groesbeek.