PDC Putten wint van VRD Renkum

RENKUM – Het zestal van damclub PDC Putten heeft in de vierde ronde van de Gelderse clubcompetitie overtuigend gewonnen van VRD Renkum. In Renkum wonnen de Puttenaren met 9-3. Van de Veen, Van der Ploeg en Arissen wonnen terwijl de andere drie partijen in een gelijkspel eindigden.

Debutant

Van de Veen liet van zich spreken. In zijn partij tegen Hoksbergen nam hij al snel de leiding. De druk op de stelling van Hoksbergen was voldoende om de partij te beslissen [0-2]. De uit Baarn afkomstige Van der Ploeg debuteerde voor PDC Putten. Ook Van der Ploeg had het betere van het spel tegen Weijman. In het middenspel kwam hij veel beter te staan en dit leidde even later tot een gewonnen eindspel [0-4].

Overwinning

Aan het eerste bord had Puttenaar Arissen in Loozen een geduchte tegenstander tegenover zich. Arissen maakte indruk en kwam beter te staan. Loozen kwam maar moeilijk in het spel en zag de positie van Arissen alsmaar sterker worden. Met een combinatie besliste Arissen de partij [0-6]. Met nog drie partijen te gaan was slechts één bordpunt nodig om de teamoverwinning veilig te stellen. Kieft scoorde het winnende punt door, na een vlakke partij, Van Deelen op remise te houden [1-7]. Eenzelfde resultaat bereikte Timmer tegen Van den Berg terwijl Timmer zelfs een betere positie had [2-8]. Als laatste scoorde ook Puttenaar Visser een zwaarbevochten punt tegen Gerritsen die zijn kansen onvoldoende benutte en zelfs nog in een licht nadelig eindspel terechtkwam [3-9].

Derde plaats

Met deze overwinning heeft PDC Putten een flinke sprong in het klassement gemaakt. Na de derde ronde bezette het zestal de zevende plaats maar in de huidige tussenstand wordt de derde plaats bezet. Koploper DES Lunteren heeft één wedstrijdpunt meer.