PDC Putten wint van DCH 2 Harderwijk

PUTTEN – Het damteam van PDC Putten heeft de tweede wedstrijd in de clubcompetitie gewonnen. In eigen huis werd gewonnen met het kleinst mogelijke verschil: 7-5. Kieft, Timmer en Cousijnsen kwamen tot winst terwijl Arissen met remise het zevende bordpunt binnenhaalde.

Achterstand

De wedstrijd begon niet goed voor PDC Putten toen Van de Wall aan het zesde bord verloor van Verloop waarmee PDC Putten op achterstand kwam [0-2]. Maar Harderwijker Kieft trok de stand gelijk door de aanzienlijk hoger ingeschaalde Mensink te verslaan [2-2]. 

Gelijke hoogte

Vervolgens kwam DCH 2 Harderwijk weer op voorsprong toen Visser het schip inging tegen Smit [2-4]. Maar opnieuw kwam PDC Putten op gelijke hoogte: teamleider Timmer won van Van der Pol [4-4]. 

Einduitslag

Aan het eerste bord kwam Arissen tot remise tegen Foppen waarmee de tussenstand gelijk bleef [5-5]. De ogen waren gericht op het bord van routinier Cousijnsen. Hij speelde tegen De Vries en slaagde erin de partij te winnen en daarmee PDC Putten voor het eerst op voorsprong te zetten en omdat het de laatste partij betrof was het ook meteen de einduitslag [7-5].

Middenmoot

Na twee wedstrijden staat PDC Putten in de middenmoot van de eerste klasse van de Gelderse competitie. Op maandag 14 november is de uitwedstrijd tegen Kroonschijf Ede die met een wedstrijdpunt nu lager geklasseerd staan.