PDC Putten wint van DCG Groesbeek

WAGENINGEN – In de voorlaatste ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft PDC Putten opnieuw gewonnen. Bij de gezamenlijke ronde in Wageningen was het Puttense zestal aanzienlijk sterker dan DCG Groesbeek. Tegenover drie overwinningen stond een nederlaag en de overige twee partijen eindigde in een gelijkspel.

Fraaie combinatie

Herman Arissen opende de score door met een fraaie combinatie Erik de Bruin te verrassen [2-0]. Henry Kieft bereikte een degelijke remise tegen Theo Schoofs die naar dam combineerde waarbij ook Kieft een vrije doortocht naar dam had [3-1].

Klassieke partij

Henk Timmer bereikte in een klassieke partij remise tegen Leo Eijkhout waarbij het evenwicht niet verstoord werd [4-2]. Herman Cousijnsen was daarentegen niet bij machte om op de been te blijven en ging onderuit tegen Tom Langen [4-4].

Voordeel

Wim van den Berg liet van zich spreken en won met een fraaie combinatie van Gerrit Nillessen die het vervolg zich niet meer liet bewijzen en meteen opgaf [6-4]. Peter Frans Koops had al vroeg in de partij voordeel tegen Jan Rutten en combineerde in het middenspel naar dam en won niet veel later de partij toen de dam actief werd [8-4].

Tweede plaats

Het kampioenschap zit er voor PDC Putten niet meer in nu Apeldoorn-Brummen ABC ook won en daarmee het kampioenschap veilig heeft gesteld. In de slotronde gaat het alleen nog om de tweede plaats tussen DC Lent en PDC Putten.