PDC Putten wint van DCE Ederveen

PUTTEN – In de tweede ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft PDC Putten op degelijke wijze gewonnen van DCE Ederveen. Met twee overwinningen en vier remises was de thuisploeg duidelijk de betere. Koops en Van de Veen kwamen tot winst.

Onbegrijpelijke afruil

Bunschoter Koops die voor PDC Putten uitkomt is in vorm en zat al snel aan de goede kant van het bord tegen Vierwinden die zichzelf in de nesten werkte. Met een onbegrijpelijke ruil gooide de Edervener zijn al lastig te verdedigen positie in diggelen en dat leverde Koops schijfwinst op en een sterke vleugel met doorbraakkansen. Niet veel later schoof hij de partij naar winst [2-0].

Finesse

De partij tussen Kieft en Klift van DCE Ederveen ging gelijk op. Beiden kozen vanuit de opening voor het versterken van de flanken en dat leverde niet al te veel spanningen op. In het late middenspel werd het nog even spannend maar het evenwicht bleef onverstoord met remise tot gevolg [3-1]. Nijkerker Van de Veen, de huidige clubkampioen van PDC Putten, bouwde een prachtige positie op tegen Valkenburg. Hoewel de positie van Van de Veen de verkeur verdiende was er tot aan de klokcontrole weinig reden voor paniek. Tegen het eindspel raakte Valkenburg het spoor echter bijster. Met een kleine finesse besliste Van de Veen uiteindelijk de partij [5-1].

Thematische wending

Oost en Van de Lagemaat deden beiden hun best om vanuit de opening de spanningen te vermijden. In het middenspel had Oost het betere van het spel en bouwde hij een kansrijke positie uit. Toch verzandde het voordeel en resteerde er een gelijkwaardig eindspel [6-2]. Ook de overige twee partijen eindigden in een gelijkspel. Timmer kwam goed uit de opening tegen Valkenburg maar dat was te gering om significant voordeel te verkrijgen. Er volgde nog een eindspel maar winst zat er niet in [7-3]. Visser kwam tegen Kuijkhoven in de opening onhandig een schijf achter door een thematische wending. In het middenspel was Kuijkhoven echter niet oplettend en dat gaf Visser de kans om het schijvenaantal gelijk te trekken. Er volgde nog een eindspel maar dat was voor geen van beiden meer te winnen [8-4].

Gedeeld tweede plaats

Na twee wedstrijden staat PDC Putten op de gedeeld tweede plaats met één punt minder dan koploper DES Lunteren dat tweemaal tot winst kwam terwijl PDC Putten de clubcompetitie startte met het gelijkspel tegen DC Apeldoorn.