PDC Putten wint ternauwernood van DC Ederveen

PUTTEN – De inhaalwedstrijd tegen DC Ederveen hebben de Puttenaren met net gewonnen. In eigen huis kwam het kleinste verschil op de borden met de 7-5 overwinning. Alderliesten, Koops en Van der Velde kwamen tot winst terwijl Kieft het winnende punt binnensleepte.

Bovenste drie borden

De wedstrijd tussen PDC Putten en DC Ederveen was toch wat onverwacht spannend. Aan de bovenste drie borden hadden de Puttenaren het betere van het spel maar daar stond tegenover dat Serge Visser reeds materiaal achterstond tegen Gerrit Valkenburg. Alderliesten opende de score met een overwinning tegen Nico Valkenburg. Alderliesten ging aan de leiding maar kwam in een dun eindspel terecht. Valkenburg greep mis en verloor (2-0). Peter Frans Koops bewees zijn uitstekende vorm tegen Michel Hendriksen. Al in de opening kwam hij op schijfwinst. De partij kende vervolgens niet veel spanningen en in het late middenspel schoof Koops de partij naar winst (4-0).

Onverantwoorde risico’s

Gerrit Valkenburg bracht de spanning wat terug door te winnen van Serge Visser. Visser had ondanks de schijf achterstand nog spel maar verzuimde de beste variant te kiezen en kwam in een verloren positie terecht (4-2). Veel spannender werd het toen Jan van de Veen in zijn partij tegen Steven Vierwinden teveel risico nam. Van de Veen had een veel betere stelling, verschillende mogelijkheden maar nam onverantwoorde risico’s. Vierwinden speelde oerdegelijk en kwam zelfs in een gewonnen positie terecht die hij met vaste hand naar een winnend overmachtseindspel schoof (4-4).

Dubbeloffer van Dussaut

Jeugdspeler Tristan van der Velde speelde zijn eerste partij in het nieuwe seizoen. Lange tijd ging de partij tegen Koos Hoekzema gelijk op. In het late middenspel kwam het Klassieke speltype op het bord en daar wist Van der Velde beter raad mee. Met het beroemde dubbeloffer van Dussaut wist de jonge Puttenaar een gewonnen positie op het bord te brengen. Hoekzema kwam nog op dam maar toen was het al bekeken (6-4).

Remiseaanbod

Henry Kieft had een goede stand tegen Henk Brouwer. De laatste der Mohikanen van DC Ederveen zat met een onontwikkelde lange vleugel en kwam er niet goed uit. Tegen de klokcontrole had Kieft echter nog maar iets meer dan een minuut bedenktijd. Hij mocht nog een vijftal zetten doen voor de klokcontrole en deed een remiseaanbod dat Brouwer accepteerde. Kieft besliste hiermee de wedstrijd in het voordeel van PDC Putten (7-5).

Komende dinsdagavond 14 november is de uitwedstrijd tegen VRD Renkum. PDC Putten heeft evenveel punten als VRD Renkum maar zij hebben een wedstrijd minder gespeeld en nog geen verliespunten.