PDC Putten wint ook tweede wedstrijd

RENKUM – De tweede wedstrijd van het seizoen was voor het zestal van PDC Putten de uitwedstrijd tegen VRD 2 Renkum. Evenals de eerste wedstrijd werd ook dit keer met 3-9 gewonnen. Opnieuw bleek PDC een maatje te groot: vier van de zes spelers wonnen.

Puttenaar Serge Visser noteerde de eerste uitslag. Hij versloeg Dies Bouwman door naar dam te combineren (0-2). Overigens stonden op dat moment zowel Henry Kieft als Herman Cousijnsen al een schijf voor. Kieft rondde de partij tegen Jan Teunissen van Manen ontspannen af en zorgde daarmee voor de 0-4 tussenstand. Herman Cousijnsen volgde niet veel later en tekende met zijn zege op Theo Peeters de 0-6 aan.

Met de 0-6 tussenstand was de overwinning al zo goed als een feit. VRD 2 Renkum deed iets terug toen Wim Brugmans jeugdspeler Tristan van der Velde een nederlaag toebracht. Tristan was de enige die een tegenstander met een hogere rating trof. Van der Velde koos in het middenspel voor de aanval, wilde ongetwijfeld graag winnen maar liet zich in zijn verdediging verrassen (2-6).

Henk Timmer kreeg in het gevorderde middenspel een cadeautje van zijn tegenstander Eddy Weijman. Hij stond al beter, maar hierna was het winnen van de partij een kwestie van tijd (2-8). Jaap van de Werfhorst scoorde het laatste punt. In de partij bleef het evenwicht onverstoord met als gevolg dat hij remiseerde met Piet Davidse, de sterkste speler van VRD 2 Renkum (3-9).

Na twee wedstrijden voert PDC vooralsnog alleen de lijst aan. Zowel DCH 2 Harderwijk als VRD 1 Renkum kunnen op gelijke hoogte komen; zij spelen in deze speelronde tegen elkaar. BDSV 1 Barneveld verloor verrassend van DC Ederveen en volgt op twee punten.

Geef een reactie