PDC Putten wint in eerste ronde Gelderse beker

PUTTEN – Het viertal van PDC Putten heeft in de eerste ronde van de Gelderse bekercompetitie gewonnen van WSDV 2 Wageningen. Van de Veen won en de overige drie partijen eindigden in een gelijkspel.

Bij aanvang was al duidelijk dat PDC Putten een goede kans op de tweede ronde in de Van der Zwan bekercompetitie zou maken. En dat liet het wedstrijdverloop ook zien. Van de Veen zette al vroeg in de avond de eerste score neer. Hij verraste Linssen die na een damcombinatie vrijwel meteen kon opgeven [2-0]. 

Echt spannend werd het niet: de andere partijen leken aardig in evenwicht. En daar liep het inderdaad op uit. De partij tussen Kieft en Gijsbers eindigde in remise [3-1] en dat gold ook voor de partij tussen Van der Velde en Maliepaard [4-2].

Aan het eerste bord zat Arissen tegenover Van den Berg. Arissen stond er goed voor maar vond de weg naar winst niet. Ook die partij eindigde in een remise [5-3] en dat betekende de overwinning voor het viertal van PDC Putten.

In de eerste ronde van de Gelderse beker zijn er slechts drie wedstrijden zodat er daarna in de tweede ronde nog zestien teams overblijven waarna in de volgende vier ronden wordt uitgemaakt wie de beker wint.