PDC Putten verslaat opnieuw DC Harderwijk

PUTTEN – PDC Putten is de tweede helft van de clubcompetitie goed begonnen. In eigen huis werd DC Harderwijk met 9-3 aan de kant gezet. Koops, Van der Velde, Van de Veen en Timmer kwamen tot winst.

Snelle winst

De wedstrijd begon uitstekend met een snelle winst voor Peter Frans Koops die al binnen een half uur won van Bennie Dijkgraaf (2-0). Bijna twee uren later eindigde de partij tussen Henry Kieft en Jacob de Vries. De Vries nam veel risico, teveel risico en liep vast op de stelling van Kieft. Na een afwikkeling had Kieft het betere van het spel maar verzuimde om meteen met een offertje door te breken naar dam. De Vries ging vervolgens ook richting dam en Kieft kwam mede onder druk van de klok tot overmaat van ramp nog in een verloren eindspel terecht (2-2).

Klassieke spel

Jeugdlid Tristan van der Velde speelde tegen Jan van der Pol. In een partij met een Klassiek karakter was er lange tijd niet veel aan de hand. Van der Pol dacht met een combinatie toe te slaan, deed dat, maar kreeg het deksel op de neus. Van der Velde kwam er beter uit. In het afspel vond Van der Pol de weg naar remise niet meer (2-4). Herman Arissen kwam veel beter te staan in zijn partij tegen Wout Foppen. Die verdedigde stug maar kon niet voorkomen dat Arissen de sterke centrumvelden bezette. Tegen de klokcontrole werd het spannend toen in korte tijd veel zetten gedaan mochten worden. Arissen miste echter een winnende voortzetting en zag zijn voordeel behoorlijk verwateren. Kort daarna bood Arissen remise aan wat Foppen accepteerde (3-5).

Remise-voorstel

Van de Veen had een veel betere stelling vanuit de opening tegen Willem van Starkenburg. Toch wist hij dit niet vast te houden en kwam er een gelijkwaardige stelling op het bord. Van de Veen sloeg resoluut een remise-voorstel af en ging er nog even voor zitten. Met succes: hij bereikte alsnog een gewonnen eindspel (3-7). De partij tussen Henk Timmer en Jan Pluim was bijzonder attractief. Pluim verkocht zijn huid zo duur mogelijk en koos de spannende varianten. Het leverde Timmer niet zoveel op. Tegen het eindspel was dat anders. Na een riskante achterloop combineerde Timmer fraai naar een gewonnen eindspel. De dam verdween van het bord en Pluim had nog de kans om remise te maken. Hij miste de juiste voortzetting en liep op een vangststelling vast (3-9).

PDC Putten voert ook na deze overwinning de lijst aan in de eerste klasse noord. DES Lunteren volgt op twee wedstrijdpunten terwijl zij een wedstrijd minder hebben gespeeld. De Puttenaren kunnen daarnaast bogen op wat meer bordpunten maar met nog vier wedstrijden te gaan is het te vroeg om daar een conclusie aan te verbinden.