PDC Putten verslaat KRS Ede

PUTTEN – In de derde ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft PDC Putten goede zaken gedaan door in eigen huis KRS Ede te verslaan. De overwinning van Van de Werfhorst bleek goud waard die daarmee PDC Putten de overwinning bezorgde daar de overige vijf partijen in een gelijkspel eindigden.

Evenwicht

Van de Veen die tot in de eerste twee wedstrijden gewonnen had, kwam dit keer niet tot winst. De partij tegen Hoeve ging lange tijd gelijk op. Van de Veen verzuimde met een grote afruil beter spel te krijgen. Het resterende eindspel eindigde in een gelijkspel [1-1]. Ook de partij tussen Kieft en Van Harn bleef in evenwicht waarbij geen van beiden grote risico’s nam om de partij te forceren [2-2]. Hetzelfde gold voor de partij tussen Visser en Vogelezang waarbij de echte spanningen gemeden werden [3-3].

Teleurstellend

Voor teamleider Timmer zal de uitslag van de partij tegen [A.] Jochemsen enigszins teleurstellend geweest zijn. Timmer kwam positioneel veel beter te staan maar vond geen sluitende winst. Toen zijn flankaanval werd afgebroken zat er weinig meer in en werd remise overeengekomen [4-4]. Arissen, die evenals Van de Veen, zijn eerste twee partijen in de clubcompetitie van het seizoen 2019-2020 had gewonnen, kwam ook niet tot winst. Tegen [E.] Jochemsen moest hij, ondanks dat hij het betere van het spel had, genoegen nemen met remise [5-5].

Kleinst mogelijke verschil

De ogen waren gericht op de partij tussen Van de Werfhorst en Elbertsen. Van de Werfhorst bewees zijn waarde voor PDC Putten. Hij speelde een sterke partij en kwam zienderogen beter te staan. Tegen het eindspel was Elbertsen positioneel overklast en helemaal uitgespeeld [7-5]. Naast deze overwinning eindigden de andere vijf partijen allemaal in een gelijkspel waardoor PDC Putten de wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil won.

Nacompetitie

Na drie ronden staat PDC Putten er goed voor om bij de bovenste vier te eindigen voor de nacompetitie om het kampioenschap. Na drie wedstrijden heeft PDC Putten vijf punten, maar liefst drie meer dan KRS Ede die nu op de vijfde plaats staan.