PDC Putten verslaat koploper VRD Renkum

RENKUM – Het zestal van PDC Putten heeft de eerste helft van de clubcompetitie afgesloten met een klinkende 9-3 overwinning op VRD Renkum. PDC Putten is de koploper na vier overwinningen en één nederlaag. 

Sterkste speler

Serge Visser trof in Harry Doomernik de sterkste speler van VRD Renkum. Visser kwam onder druk maar kwam sterk terug in de partij met een fraaie combinatie. De resterende stand liep vervolgens gemakkelijk naar remise (1-1). Jan Oost was tegen Wim Brugmans goed op weg naar winst. Na een combinatieve afwikkeling kwam hij een schijf voor. Hij maakte het zichzelf echter onnodig moeilijk en kwam niet verder dan remise (2-2).

Handigheidje

Alderliesten kreeg wat druk op de stelling van Piet Davidse. Die bleef op zijn beurt lang staande maar vond niet de juiste verdediging tegen de klokcontrole. Het leidde tot een gewonnen eindspel voor Alderliesten die met een kleine slag de partij besliste (2-4). Jan van de Veen kwam goed uit de opening tegen Henk Hoksbergen. De voorpost van Hoksbergen was fragiel en dat gaf Van de Veen gemakkelijk spel. Tegen de klokcontrole kwam Hoksbergen onder druk. Vooral de beperkte bedenktijd speelde hem parten. Hij dacht met een handigheidje door te breken maar kwam een schijf achter. Vervolgens schoof Van de Veen de partij naar winst (2-6).

Korte vleugelopsluiting

De partij tussen Jaap van de Werfhorst en Wim van den Berg kende een aantrekkelijk karakter. Beiden gingen de spanningen niet uit de weg. Van de Werfhorst kwam er beter uit met een kansrijke korte vleugelopsluiting. De routinier van VRD Renkum verdwaalde in de partij en kwam er niet meer uit. Van de Werfhorst rondde de partij fraai af met een damcombinatie en de kleine tegencombinatie leidde meteen tot damvangst en winst (2-8). De partij tussen Henk Timmer en Henk Gerritsen had weinig in zich tot spanningen te leiden. Die kwamen er wel toen Timmer aanzette in het late middenspel. Hij kwam nog dichtbij maar Gerritsen was secuur en vond de weg naar remise (3-9).

Koploper

Koploper PDC Putten heeft nu twee wedstrijdpunten meer dan VRD Renkum en DES Lunteren terwijl zij een wedstrijd minder hebben gespeeld. In de tweede ronde van de competitie start PDC Putten met de thuiswedstrijd tegen DC Harderwijk op vrijdag 1 december.