PDC Putten verslaat DES Lunteren met grote cijfers

PUTTEN – PDC Putten heeft een grote stap gezet richting het kampioenschap door DES Lunteren, de laatste concurrent, met grote cijfers te verslaan. Met vier overwinningen en twee remises eindigde de wedstrijd in een 10-2 overwinning.

Combinatie

De wedstrijd begon goed voor PDC Putten toen Kieft met een combinatie toesloeg tegen Van Ee. Die ging nog wat door maar het was tegen beter weten in (2-0). Van der Velde en Hol maakten er een aantrekkelijk duel van. Van der Velde had een hekstelling maar die verdween weer van het bord. Tegen het eindspel kreeg hij nog wat kansjes maar Hol was bij de les en vond de juiste variant met remise als gevolg (3-1).

Teamoverwinning

Arissen kreeg langzamerhand het betere spel in zijn partij tegen Cysouw. De Barnevelder die voor DES Lunteren uitkomt koos voor wat randschijven die zijn stelling niet versterkten. Arissen profiteerde optimaal, kwam een schijf voor en had een goede positie. Niet veel later won hij het eindspel (5-1). Van de Veen speelde tegen de andere Cysouw. In de thematische Roozenburg-opening kwam Van de Veen goed in het spel. Cysouw kon geen vuist maken en zienderogen kwam Van de Veen beter te staan. Kort na de klokcontrole was het al gedaan waarmee Van de Veen de teamoverwinning voor PDC Putten binnenhaalde (7-1).

Nadelig eindspel

Van de Werfhorst kwam moeilijk in het spel en kwam wat onder druk te staan tegen Westerink. Toch wist de Puttenaar de druk te weerstaan en was het voordeel voor de Lunteraan zeer gering. Hij probeerde het eindspel nog te winnen maar slaagde daar niet in toen Van de Werfhorst tegen de tweede klokcontrole met twee schijven doorbrak naar dam (8-2). Teamleider Timmer ging er nog eventjes voor zitten om de overwinning nog groter uit te laten vallen toen de jeugdspeler Top van DES Lunteren een aantal slechte zetten deed. Die kon overigens maar moeilijk in het spel komen en kwam er niet goed uit in het late middenspel. Hij bereikte nog een nadelig eindspel maar vond geen remisegaatje meer (10-2).

Bordpunten

PDC Putten heeft met nog twee ronden te gaan vier wedstrijdpunten en dertien bordpunten meer dan DES Lunteren. Omdat PDC Putten een veel beter bordsaldo heeft is een aantal bordpunten in de resterende twee wedstrijden voldoende voor het kampioenschap. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd op maandagavond 5 februari tegen KRS Ede. De slotronde is op 9 maart en dan speelt PDC Putten nog tegen VRD Renkum.