PDC Putten verslaat DCH 2 Harderwijk met grote cijfers

HARDERWIJK – In de eerste ronde van de clubcompetitie heeft het zestal van PDC Putten meteen de toon gezet: in Harderwijk won PDC met maar liefst 10-2 van het tweede team van DCH Harderwijk.

Clubcompetitie

Nadat vorig seizoen de Gelderse clubcompetitie niet van start is gegaan, wordt er nu weer in clubcompetitie gespeeld. PDC Putten komt uit in de eerste klasse net als DCH 2 Harderwijk, DCE Ederveen, KRS Ede, DES Lunteren, DVV Voorthuizen, BDSV Barneveld, DEZ Culemborg en BDV Brummen.

Winnende damcombinatie

De wedstrijd tegen DCH 2 Harderwijk werd nooit echt spannend. Van de Wall opende de score door Foppen te verslaan [0-2]. Vervolgens was het teamleider Timmer die won van Verloop [0-4]. Van de Werfhorst kreeg in het middenspel een goede flankaanval op het bord tegen Steensma en hield de leiding. Even later besliste hij de partij met een winnende damcombinatie [0-6].

Vierde overwinning

Alsof het nog niet genoeg was volgde zelfs nog een vierde overwinning: Koops versloeg De Vries en besliste daarmee de wedstrijd [0-8]. Arissen en Foppen kwamen vervolgens aan het eerste bord tot remise [1-9] en ook Kieft en Smit deelden de punten [2-10].

De volgende wedstrijd is op dinsdagavond 19 oktober. Dan speelt PDC Putten de thuiswedstrijd tegen DEZ Culemborg.

Geef een reactie