PDC Putten verslaat DCA Apeldoorn

PUTTEN – Damclub PDC Putten is de clubcompetitie uitstekend gestart door DCA Apeldoorn met 7-5 te verslaan. Van de Veen, Arissen en Oost kwamen tot winst terwijl Kieft de enige remise aantekende.

Kleine combinatie

Van de Veen opende de score door Borreman van DCA Apeldoorn te verslaan. Van de Veen had al snel het betere van het spel toen hij in de opening toen een kleine combinatie hem schijfwinst opleverde. Borreman hield het nog lang vol maar was tegen het eindspel uitgespeeld (2-0). Visser van PDC Putten kwam er niet aan te pas tegen van Starkenburg. Een bekende damcombinatie kostte hem een schijf en van zijn positie was na afname van de dam ook weinig meer over. Niet veel later wierp Visser de handdoek in de ring (2-2).

Principiële partij

De partij tussen Kieft en Apeldoorner Van Tongeren eindigde in remise. Beiden waren er niet al te zeer op uit om de tegenstander pijn te doen. Hoewel de positie van Van Tongeren beter oogde, werd remise overeengekomen (3-3). De partij tussen Arissen en Van Amersfoort was uit één stuk waarbij Arissen een hekstelling innam. Een principiële partij volgde. Van Amersfoort vergat echter de klok en liep tegen een reglementaire nederlaag op in een eindspel dat spannend had kunnen worden (5-3).

Schijfwinst

Aan het eerste bord slaagde Bunschoter Koops er niet in stand te houden tegen Van Hal. Hoewel het evenwicht lange tijd niet verstoord werd, kwam Koops in het eindspel minder te staan. Toen hij een kleine wending over het hoofd zag, zag het er ineens somber voor hem uit. Koops vond de weg naar remise niet (5-5). Het was Ermeloër Oost die de wedstrijd besliste. Tegen Luchies kwam hij al vroeg in de partij een schijf voor. Oost wist de voorsprong te behouden en bereikte een gewonnen eindspel dat hij met vaste hand naar winst voerde (7-5).