PDC Putten verliest van VBI Huissen

HUISSEN – In de tweede ronde van de Gelderse bekercompetitie is PDC Putten uitgeschakeld. In Huissen won de thuisploeg met 8-0 door alle vier de partijen te winnen.

Spoor bijster

Het zag er bij aanvang al niet goed uit voor het viertal met de grootmeesters van VBI Huissen tegenover zich. Jaap van de Werfhorst was de eerste die onderuit ging tegen Jos Stokkel die met een damcombinatie in het middenspel de partij besliste [2-0]. Ook Henry Kieft raakte al snel het spoor bijster tegen Dirk Joosten die in het middenspel met sterk positiespel de partij besliste [4-0].

Eindspel

Tristan van der Velde hield het lang vol tegen Joost Hendriksen maar kwam er tegen het eindspel niet meer aan te pas. Door een combinatie werd de partij beslist [6-0]. Henk Timmer kwam onder druk tegen Geert van Aalten maar wist toch het eindspel te bereiken. Toen hij misgreep volgde een combinatie die meteen beslissend was [8-0].

Achtste finale

Het was voor PDC Putten de eerste wedstrijd in de Van der Zwan bekercompetitie. VBI Huissen speelt in de volgende ronde die de achtste finale is ronde tegen het tweede team van dezelfde damvereniging.