PDC Putten verliest van DCH Harderwijk

HARDERWIJK – In de slotronde van de eerste helft van de clubcompetitie heeft het zestal van PDC Putten verloren van DCH Harderwijk. In Harderwijk eindigde de wedstrijd in een 8-4 overwinning voor de plaatselijke damvereniging. Niemand van PDC Putten kwam tot winst.

Dramatisch

De wedstrijd begon dramatisch voor PDC Putten toen aan het eerste bord Nijkerker Van de Veen in een veel betere stand misgreep. Foppen van DCH Harderwijk was alert en sloeg winnend toe met een fraaie combinatie [2-0]. Van de Wall van PDC Putten bewees zijn waarde door Verloop na een lange partij op remise te houden [3-1].

Remise

De partij tussen Visser van PDC Putten en Van de Pol bleef in evenwicht. Tegen het eindspel werd ook hier tot remise besloten [4-2]. Ook teamleider Timmer slaagde er niet in om PDC Putten op gelijke hoogte te brengen. De partij tegen De Vries werd dan weliswaar spannend maar winst zat er voor de Puttenaar niet in [5-3].

Vaste hand

Ermeloër Oost speelde een degelijke partij tegen Dijkgraaf. Ook hier werden de spanningen niet gemeden maar tot een beslissing leidde het niet. In het eindspel werd remise overeengekomen [6-4]. Als laatste was Kieft nog bezig tegen Smit van DCH Harderwijk. Kieft kwam minder te staan en zag Smit het eindspel met vaste hand naar winst voeren [8-4].

Nacompetitie

Ondanks deze nederlaag heeft PDC Putten zich geplaatst voor de hoofdgroep van de nacompetitie. Naast de eerste twee teams van DES Lunteren meldt ook DCA Apeldoorn zich voor de strijd om het kampioenschap.