PDC Putten verliest van DC Lent

LENT – In de vierde ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft het team van damclub PDC Putten verloren met 8-4 van DC Lent. Alleen Van der Velde van PDC Putten kwam tot winst.

Favoriet

Het zag er snel niet goed uit voor PDC Putten waarbij aangetekend kan worden dat DC Lent op basis van de opstelling de favoriet was. Visser raakte het spoor flink bijster tegen Spaans en verloor eerst een schijf en niet veel later de partij [2-0]. Van der Velde kreeg in het late middenspel significant voordeel tegen Vink en combineerde naar dam. De dam verdween van het bord en toen Van der Velde een dure doorbraak nam greep Vink mis en ging alsnog het schip in [2-2].

Opsteker

Teamleider Timmer kwam onder zware druk tegen Van Manen die in het late middenspel strategisch gewonnen kwam te staan en de partij naar winst schoof [4-2]. Een absolute opsteker was de remise die Kieft bereikte tegen Van Bronswijk die in een sterk centrum had maar in een dunne stand een onvermijdelijke doorbraak niet kon voorkomen [5-3].

Verkeerde afruil

De partij tussen Arissen en Kosman ging lange tijd gelijk op waarbij Arissen de aanval inzette op de voorpostvleugel. Tegen het eindspel dwong Kosman met een lichte combinatie remise af [6-4]. Nap bleef lange tijd op de been tegen Helmink maar kwam na een verkeerde afruil plots in problemen die hij niet meer te boven kwam met een nederlaag als gevolg [8-4].

Tweede plaats

Na vier wedstrijden staat PDC Putten op de tweede plaats met twee punten minder dan ABC Apeldoorn-Brummen CT dat tot nog toe alle vier de wedstrijden heeft gewonnen. Op 9 januari staat de thuiswedstrijd tegen dit team op het programma.