PDC Putten verliest van ABC Apeldoorn-Brummen CT

PUTTEN – Na een veelbelovende start met drie overwinningen is PDC Putten opnieuw onderuit gegaan. In de vijfde ronde verloor het zestal in eigen huis met het kleinst mogelijke verschil van ABC Apeldoorn-Brummen CT. Alleen Cousijnsen kwam tot winst.

Fraaie combinatie

De partij tussen Visser en Van Starkenburg ging lange tijd gelijk op. Tegen het eindspel maakte Visser een fout waarna met een fraaie combinatie de partij werd beslist [0-2]. Van de Veen had een interessante Roozenburg-aanval op het bord tegen Westhof. Na een paar ruiltjes verdween de spanning enigszins en tegen het eindspel liep de partij naar remise [1-3].

Puntendeling

Van der Velde zat tegenover oud-bondsdirecteur Haijtink. De partij ging gelijk op en ook hier was remise een logisch resultaat [2-4]. Teamleider Timmer kreeg wat spel tegen Molenaar maar niet van beslissende aard met eveneens een puntendeling [3-5].

Kleine kans

De partij tussen Cousijnsen en Bruinsma werd met name in het middenspel interessant waarbij Cousijnsen licht voordeel leek te hebben. Bruinsma maakte een fout en daar profiteerde Cousijnsen optimaal van met even later winst [5-5]. De ogen waren op het bord van de partij tussen Kieft en Van Amersfoort gericht. Kieft had nog een kleine kans op remise in een nadelig eindspel. Dat resultaat behaalde hij niet en verloor [5-7].

Derde plaats

ABC Apeldoorn-Brummen CT heeft na deze overwinning de koppositie verstevigd met de maximale tien punten na vijf ronden. PDC Putten staat op de derde plaats met zes punten.