PDC Putten verliest opnieuw van DES Lunteren

LUNTEREN – PDC Putten is er opnieuw niet in geslaagd staande te blijven tegen DES Lunteren. Na de nederlaag tegen het eerste team van DES Lunteren in de vorige ronde verloor PDC Putten ook de uitwedstrijd tegen DES 2 Lunteren. Alleen Visser van PDC Putten kwam tot winst.

Zware avond

Dat het een zware avond voor PDC Putten zou gaan worden, was bij aanvang al duidelijk. Toen Van de Veen onder druk kwam tegen Bos van DES Lunteren, zag het er meteen slecht uit. Na een onhandige zet kwam Bos met een handige afruil waar Van de Veen geen goed antwoord op had. Bos was scherp en gaf Van de Veen geen schijn van kans. Toen er een dam op het bord kwam, gaf Van de Veen op [0-2].

Kleine combinatie

Visser deed aan het laatste bord van zich spreken. Hij was tegenstander Heij te slim af en bracht de stand in evenwicht [2-2]. Van de Werfhorst speelde aan het eerste bord tegen Bommel. In een opbouwstand was Van de Werfhorst niet bij de les en liet verrassen met een kleine combinatie. Van de Werfhorst kwam dan weliswaar tijdelijk een schijf voor maar tegen de dreigende doorbraak moest hij zich verweren. Dat lukte nog maar even later was het mis: Van de Werfhorst verloor een schijf en kort daarna de partij [2-4].

Remise

Kieft speelde een degelijke partij en bleef staande tegen Stunnenberg. De partij eindigde dan ook in remise [3-5]. Hetzelfde resultaat behaalde Cousijnsen tegen Stunnenberg-Van de Kraats. Cousijnsen nam geen grote risico’s en schoof de partij naar remise [4-6]. Teamleider Timmer speelde tegen Evers van DES Lunteren. Hoewel de Puttenaren natuurlijk op meer gehoopt hadden, zat het er ook hier niet in. Ook deze partij eindigde in een gelijkspel [5-7].