PDC Putten verliest in slotronde

BARNEVELD – In de slotronde van de eerste klasse noord Gelderland is PDC Putten er niet in geslaagd de wedstrijd tegen hekkensluiter DC Ederveen te winnen. De 7-5 nederlaag betekent dat de Puttenaren op de laatste plaats geëindigd zijn.

Slotronde

Tijdens de gezamenlijke slotronde speelden de zes teams tegen elkaar. De kampioenswedstrijd tussen BDV Bennekom en DC Harderwijk beslisten de Harderwijkers in hun voordeel die daarmee volgend seizoen een tweede team mogen inschrijven in de Gelderse Hoofdklasse.

Achterstand

De wedstrijd begon niet goed toen Van de Wall zich liet verrassen door Kuijkhoven waarmee PDC Putten meteen tegen een achterstand aankeek (2-0). Jaap van de Werfhorst, die zijn eerste wedstrijd speelde in de clubcompetitie, won overtuigend van Steven Vierwinden (2-2). Verrassend genoeg liet Herman Cousijnsen het afweten en verloor van de lager ingeschaalde Jan van de Klift (4-2).

Teleurstelling

PDC Putten kwam weer op gelijke hoogte toen jeugdspeler Tristan van der Velde, evenals eerder dit seizoen, won van Ben van Beek (4-4). Henry Kieft trof in Nico Valkenburg de sterkste tegenstander. Hij slaagde er niet in op de been te blijven en verloor (6-4). De ogen waren gericht op Ermeloër Jan Oost die regelmatig als laatste nog aan het dammen is. Bij winst zou de wedstrijd in een gelijkspel eindigen en zou PDC Putten met één punt meer dan DC Ederveen eindigen. Tot teleurstelling van de Puttenaren eindigde de partij tussen Jan Oost en Koos Hoekzema in remise (7-5).

Vijf nederlagen op rij

Deze nederlaag betekende de vijfde nederlaag op rij voor de Puttense dammers die in de tweede seizoenshelft alle wedstrijden verloren. Henry Kieft werd met negen punten uit tien partijen de topscorer. Jeugdspeler Tristan van der Velde (4-5) en Jaap van de Werfhorst (1-2) waren de enige twee Puttenaren met een plusscore van de tien van PDC Putten in de clubcompetitie.