PDC Putten verliest in beker van CTD Arnhem

ARNHEM – In de tweede ronde van de Gelderse bekercompetitie is het viertal van PDC Putten uitgeschakeld. In Arnhem eindigde de wedstrijd in 5-3 voor CTD Arnhem. Koops wist als enige van PDC Putten te winnen.

De wedstrijd begon goed toen Koops de druk opvoerde tegen Bholasingh die daar niet goed raad mee wist. In het middenspel volgde een foutief offer waar Koops goed op anticipeerde. Bholasingh kwam nog op dam maar het was daarna snel bekeken [0-2].

Timmer speelde moedig tegen Twilhaar. In het middenspel kwam hij echter minder te staan en dat koste hem een schijf. Niet veel later was het gebeurd en won Twilhaar de partij [2-2].

Van de Werfhorst stond weliswaar minder onder druk tegen Gerritsen maar ook hij kwam in het late middenspel in het nauw. Eerst leek er weinig aan de hand maar in de partij liep het voor Van de Werfhorst uit op een fiasco. Tegen het eindspel was hij met nog acht schijven op het bord uitgespeeld [4-2].

De ogen waren gericht op het bord van Kieft die tegen Bergsma speelde. Kieft speelde aanvallend maar verkreeg geen voordeel. Toen hij met een zet een wederzijdse combinatie toeliet kwam hij weliswaar als eerste op dam maar het kostte veel materiaal. Bergsma bleef koel en leek zelfs het betere van het spel te hebben. Kieft was op zijn qui-vive en schoof de partij naar remise [5-3].

Voor CTD Arnhem betekent dit dat zij verdergaan in de Gelderse bekercompetitie om de Van der Zwan beker. In de tweede ronde waren er nog zestien teams over en dit betekent dat de derde ronde de kwartfinale is.