PDC Putten verder in beker na sneldammen

LAREN – Het damteam van PDC Putten heeft ten koste van DEZ 2 Laren de tweede ronde van de Gelderse bekercompetitie bereikt. Daarvoor was na de reguliere wedstrijd die in een 4-4 gelijkspel eindigde, een beslissing nodig die via het sneldammen werd bereikt (2-6).

Na ongeveer een uur spelen werd de eerste uitslag genoteerd: Puttenaar Henk Timmer probeerde een spannende stand op het bord te krijgen maar overzag een fikse combinatie alhoewel die slechts één schijf winst opleverde. Gedesillusioneerd feliciteerde hij, zonder zich de combinatie te laten bewijzen, zijn tegenstander Johan Beltman (2-0).

Alderliesten had het betere van het spel in de partij tegen Gerrit Roeterdink die koos voor randspel. Tegen de klokcontrole mocht de Puttenaar in korte tijd een aantal zetten doen, maar hij vergiste zich niet en won even daarna het eindspel (2-2).

Spektakel

Een waar spektakel was de partij aan bord twee tussen Jaap van de Werfhorst en Tom Knapen. Niet alleen vanwege de stand die bijzonder attractief was maar ook vanwege het feit dat beide spelers bij zet 25 (van de 50 voor de klokcontrole) nog maar enkele minuten bedenktijd hadden. Met het nodige stunt- en vliegwerk, waarbij zelfs een schijf op een ander veld ‘rechtgezet’ werd dan waar de schijf behoorde (zet 39, 38×43 in plaats van 38×49 waarop 29-34 volgde), probeerden beiden de vereiste zetten te produceren. Van de Werfhorst leek de zetten gehaald te hebben maar kwam bij de zetcontrole erachter dat hij precies de vijftigste zet én laatste zet, niet op tijd had gedaan (4-2).

Aan het vierde bord speelden Henry Kieft en Tonnie Schutte tegen elkaar. De voor DEZ Laren spelende Schutte koos voor een flankaanval en kreeg een goede stand op het bord. Rond de 40e zet verzuimde hij echter secuur te spelen en na een handige achterloop van Kieft kwam hij plotsklaps een schijf achter. Niet veel later won Kieft het eindspel (4-4).

Sneldambarrage

Vanwege het 4-4 gelijkspel, diende een beslissing te worden afgedwongen met sneldammen. Henk Timmer was bij het sneldammen beter bij de les en won met een damcombinatie (0-2). Niet veel later liet ook Alderliesten een overwinning aantekenen (0-4). Jaap van de Werfhorst kwam in de sneldampartij in een moeilijke positie, verloor een schijf maar wist desondanks een remise-eindspel te bereiken (1-5). Henry Kieft bereikte hetzelfde resultaat waarmee de eindstand op 2-6 kwam.

Tweede ronde

Voor de tweede ronde van de Gelderse bekercompetitie wordt opnieuw geloot. PDC Putten is één van de zestien teams die in de week van 11-15 april voor een plaats in de kwartfinales spelen.

Geef een reactie