PDC Putten veel sterker dan DCH 2 Harderwijk

HARDERWIJK – In de zevende ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft het zestal van damclub PDC Putten met grote cijfers gewonnen van het tweede team van DCH Harderwijk. Vier van de zes partijen werden gewonnen en de andere twee eindigden in remise.

Spoor bijster

Visser opende de score met zijn overwinning tegen Verloop die al in de opening in een damcombinatie liep en geen kans meer kreeg [0-2]. Koops verdubbelde de score toen Mensink het spoor geheel bijster raakte in een mislukte Partie Bonnard [0-4].

Twee remises

De eerste van de twee remises was die in de partij tussen Kieft en Van der Pol waar het evenwicht niet verstoord werd [1-5]. Arissen kwam goed uit de opening en kreeg druk op de stelling van Smit die in een opsluiting op de linkervleugel kwam. Smit bevrijdde zich maar liep averij op waar Arissen optimaal van profiteerde met later winst [1-7].

Stijlvol

De huidige topscorer Van de Veen had de betere papieren tegen Foppen maar kreeg het in het eindspel net niet rond met remise [2-8]. Timmer sloot de wedstrijd stijlvol af met zijn overwinning op De Vries [2-10].

Tweede plaats

PDC Putten is bezig aan een goed seizoen maar het kampioenschap is niet in beeld. Damclub ABC Apeldoorn-Brummen heeft alle wedstrijden gewonnen na zeven ronden en daarmee vier punten meer dan PDC Putten dat op de tweede plaats staat. Met nog twee ronden te gaan lijkt de strijd om het kampioenschap niet spannend te worden.