PDC Putten uitgeschakeld in Gelderse bekercompetitie

HARDERWIJK – In de eerste ronde van de Gelderse bekercompetitie heeft de Puttense Damclub een krappe 3-5 nederlaag geleden tegen Damclub Harderwijk. Daarmee is het team uitgeschakeld in deze competitie. Van de Werfhorst won zijn partij terwijl Arissen NK-finalist Kuijvenhoven op remise hield.

Combinatie

DCH Harderwijk kwam uit met vier spelers uit het eerste team, dat in de landelijke hoofdklasse speelt, waaronder NK-finalist Niek Kuijvenhoven. Onder dat geweld bezweken de Puttenaren. Peter Frans Koops werd in mindere stand verrast door een combinatie van Kees de Jong en verloor al snel (2-0). Herman Arissen wist daarna Kuijvenhoven op remise te houden. Door een afgedwongen combinatie kwam Arissen in een voordeliger eindspel met wederzijds een dam terecht, maar dat leverde niet meer dan remise op (3-1).

Puttense eer

Henk Timmer werd door Fred Elgersma kundig van het bord gezet. Daarmee was de tussenstand van 1-5 bereikt. Jaap van de Werfhorst wist de Puttense eer te redden. Zijn tegenstander Jan Hendrik Kok verrekende zich, waarna Van de Werfhorst een schijf won en het eindspel overtuigend naar winst voerde. Helaas maakte dat voor het resultaat niet meer uit (5-3).