PDC Putten tweede van Gelderland met sneldammen

SINDEREN – Bij het Gelders kampioenschap sneldammen is PDC Putten als tweede geëindigd. Timmer stond slechts eenmaal remise toe en werd daarmee de topscorer.

Kleinste verschil

Het viertal opende goed met de 7-1 overwinning tegen BDV Brummen. In de tweede ronde kon PDC Putten het net niet houden tegen WSDV Wageningen en verloor met het kleinste verschil. In de derde ronde werd opnieuw niet gewonnen. Met het 4-4 gelijkspel tegen DSV Sinderen deed PDC Putten zichzelf tekort.

Tweede helft

De tweede helft van het toernooi ging het aanzienlijk beter. Eerst werd DES Lunteren met 6-2 verslagen en vervolgens DEZ Laren dat met 7-1 aan de kant werd gezet. In de voorlaatste ronde was de wedstrijd tegen WDV Winterswijk dat tot dan toe één wedstrijdpunt meer had. PDC Putten hield het hoofd koel en won met 5-3. Bij aanvang van de laatste ronde was de strijd om het kampioenschap van de hoofdklasse nog niet beslist. WSDV Wageningen won en werd daarmee kampioen van Gelderland. PDC Putten won met 7-1 van het tweede team van WSDV Wageningen en pakte het zilver.

Meeste punten

Timmer haalde dertien punten uit zeven partijen en was daarmee degene die de meeste punten haalde van alle deelnemers van het toernooi. Van de Veen zette met tien punten aan het tweede bord ook een behoorlijke plusscore neer. Alderliesten en Arissen behaalden beiden acht punten.