PDC Putten start met overwinning tegen CTD 2 Arnhem

PUTTEN – Het zestal van damclub PDC Putten is goed begonnen aan de clubcompetitie. In eigen huis was de Puttense formatie een maatje te groot voor het tweede team van damclub CTD Arnhem. Koops en Visser kwamen tot winst.

Doorbraakcombinatie

De eerste uitslag was die van de partij tussen Cousijnsen en De Hei die in remise eindigde. Cousijnsen liep averij op na een foutzet en kwam een schijf achter maar wist desondanks remise te bereiken [1-1]. Visser was scherp en strafte een foutzet van Huijzer af met een winnende doorbraakcombinatie. Toen Visser kort daarna op dam kwam was het voorbij [3-1].

Interessante partij

Koops speelde een interessante partij tegen Bergsma. Hij omsingelde op fraaie wijze het centrum en kreeg voldoende vat op de stelling. In het late middenspel besliste hij de partij met een lichte combinatie [5-1]. De partij tussen Kieft en Moerlie ging gelijk op. Het evenwicht werd nagenoeg niet verstoord en dat resulteerde in een gelijkspel in het eindspel [6-2].

Dubbeloffer

Teamleider Timmer zat tegenover Bholasingh. Ook die partij ging aardig gelijk op al waren er spanningen in het middenspel. Toen Timmer een grote afruil koos, bleef er een dunne stand over waarbij na een offer en tussenloop een eindspel resteerde waarbij beiden een dam hadden en remise het gevolg was [7-3]. Van de Veen had een goede stelling op het bord tegen Mossink maar na een dubbeloffer was Van de Veen genoodzaakt zelf ook tweemaal te offeren. De stelling bood kansen in het eindspel maar Van de Veen vond de weg naar winst niet met remise als gevolg [8-4].

Koploper

PDC Putten is koploper na deze overwinning waarbij ook twee andere teams de hun eerste wedstrijd wonnen. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen DCE Ederveen op dinsdagavond 7 november.