PDC Putten start met gelijkspel tegen DCA Apeldoorn

PUTTEN – In de eerste ronde van de clubcompetitie is PDC Putten er niet in geslaagd om de wedstrijd te winnen. In eigen huis remiseerde het zestal met DCA Apeldoorn dat, na jarenlange afwezigheid, weer meedoet in de Gelderse clubcompetitie. Koops en Van der Velde kwamen tot winst.

Achterstand

De eerste uitslag van één van de zes partijen was nadelig voor PDC Putten. Van Tongeren van DCA Apeldoorn verraste Visser en schoof de partij naar winst [0-2]. Daarop volgde de overwinning van Koops namens PDC Putten die Van Amersfoort versloeg [0-2]. De partij tussen Arissen en Beking bleef in evenwicht en eindigde in remise [3-3].

Spanning

Met nog drie partijen te gaan liep de spanning behoorlijk op. Jeugdspeler Van der Velde van PDC Putten liet zien wat hij waard is en versloeg routinier Van Starkenburg [5-3]. Kieft kon het echter niet drooghouden en kwam er tegen De Jonge niet meer aan te pas waarmee de stand weer in evenwicht was [5-5]. Van de Veen speelde aan het eerste bord tegen Van Hal. De Nijkerker koos voor het flankspel maar kreeg weinig voet aan de grond. Er volgde wat ruiltjes en offers waarbij de schijf meteen daarna weer werd teruggewonnen. Tegen het eindspel waren de kansen aan Van Hal. Uiteindelijk viel het allemaal mee en eindigde de partij in een remise waarmee ook de wedstrijd onbeslist bleef [6-6].