PDC Putten speelt gelijk tegen DES Lunteren

PUTTEN – In de tweede ronde van de nacompetitie van de Gelderse competitie is PDC Putten er niet in geslaagd te winnen van het tweede team van DES Lunteren. In eigen huis eindigde de wedstrijd in een 6-6 gelijkspel. Alleen Van de Veen van PDC Putten kwam tot winst.

Geweldige slag

PDC Putten ging goed van start met op alle zes borden posities die perspectief boden. Nijkerker Van de Veen kwam positioneel veel beter uit de opening tegen Stunnenberg-Van de Kraats. Er volgde nog een kamikaze-offer maar dat bracht geen verschil meer. Met een bord vol met schijven werd de partij al opgegeven [2-0]. Kieft koos voor flankspel in zijn partij tegen Evers. Evers kreeg het volledige centrum in handen terwijl Kieft daar omheen probeerde te spelen. Met een geweldige slag combineerde Kieft verrassend naar dam waarbij hij eerst maar liefst zes schijven weggaf om er vervolgens vier te slaan. Op de volgende zet was Kieft echter niet bij de les en verdween de dam alweer van het bord met remise als gevolg [3-1].

Evenwicht

Opvallend was het verloop van de partij tussen Cousijnsen en Heij van DES Lunteren. Hoewel Cousijnsen lange tijd zeker niet minder stond, kwam hij tegen het eindspel onder druk. Sterker nog: hij verdwaalde in de mogelijkheden en vond de weg naar remise niet. Met een fraaie rondslag besliste Heij de partij [3-3]. De partij tussen Visser en Ter Hofte bleef in evenwicht. In het middenspel volgden een aantal ruiltjes waarna tot remise werd besloten [4-4].

Verdediging

Aan het eerste bord nam teamleider Timmer het op tegen Stunnenberg. Ook deze partij ging lange tijd gelijk op en werden de grote spanningen vermeden. In het eindspel werd het spannend en leek Timmer winstkansen te hebben. Stunnenberg had voldoende verdediging en dwong remise af [5-5]. De laatste partij was die tussen Van de Werfhorst en Bommel. In de opening liet Bommel zijn lange vleugel vrijwillig opsluiten. In het middenspel kwam hij uit de opsluiting en had hij een betere positie. Van de Werfhorst was echter bij de les en schoof met vaste hand het eindspel naar remise [6-6].

Nacompetitie

In de laatste ronde van de nacompetitie speelt PDC Putten de wedstrijd tegen het eerste team van DES Lunteren dat reeds kampioen is omdat de uitslagen van de reguliere competitie meetellen. PDC Putten kan met een overwinning op DES Lunteren wel als winnaar de nacompetitie afsluiten.