PDC Putten sluit clubcompetitie af met gelijkspel tegen DES Lunteren

LUNTEREN – Het damteam van PDC Putten heeft de clubcompetitie afgesloten met een gelijkspel tegen het eerste team van DES Lunteren. Bij de gezamenlijke slotronde in Lunteren waren de teams in evenwicht waarbij alleen Timmer namens PDC Putten tot winst kwam.

Flinke tegenvaller

Bij aanvang van de wedstrijd was het wel duidelijk dat het spannend zou gaan worden. Het zag er meteen vanaf het begin goed uit al was de eerste uitslag een flinke tegenvaller voor PDC Putten. Aan het hoofdbord gooide Van de Veen zijn positie te grabbel en verloor al in het middenspel van Bos die daarmee twee belangrijke punten voor DES Lunteren pakte [2-0].

Positioneel spel

Van de Werfhorst speelde een degelijke partij tegen Top en schoof de partij keurig naar remise [3-1]. Ook Koops uit Bunschoten bereikte remise al was dit een tegenvaller voor PDC Putten aangezien tegenstander Lamers maar liefst 200 ratingpunten minder heeft [4-2]. De gelijkmaker kwam van teamleider Timmer die zijn waarde bewees voor de Puttense formatie. Tegen Hol van DES Lunteren had Timmer het betere voor het spel en met sterk positioneel spel besliste de Puttenaar dan ook de partij [4-4].

Gelijkspel

Aan het zesde bord zat Visser tegenover Hendriksen. Beiden schuwden de spanningen niet en dat leverde een spannende partij op. In het late middenspel stond Visser er op het oog wat beter voor maar het was te gering om de partij te beslissen. In het eindspel eindigde de partij in remise [5-5]. Kieft was als laatste nog bezig met zijn partij tegen Van den Bosch. De partij werd principieel gespeeld waarbij Kieft het centrum van zijn tegenstander met randspel probeerde te omsingelen. Significant voordeel leverde het niet op waarmee ook deze partij in een gelijkspel eindigde [6-6].

Geslaagd seizoen

PDC Putten kan terugzien op een geslaagd seizoen. In de eerste helft van het seizoen werd de doelstelling om bij de eerste vier te eindigen gehaald. Vervolgens werd in de hoofdgroep van de nacompetitie niet verloren. Naast de overwinning tegen DCA Apeldoorn werd tegen de beide teams van DES Lunteren gelijkgespeeld. Het eerste team van DES Lunteren was duidelijk de sterkste en won zowel de eerste helft van de competitie alsook de nacompetitie. Van de Veen was de meest productieve speler van PDC Putten met twaalf punten uit tien partijen terwijl teamleider Timmer met elf punten uit negen partijen ook een uitstekende score neerzette.