PDC Putten sluit af met winst op Zwart-Wit 86 Malden

ARNHEM – In de gezamenlijke slotronde van de Gelderse clubcompetitie in Arnhem heeft PDC Putten met groots vertoon gewonnen van Zwart-Wit 86 Malden. Met vier overwinningen en twee remises werd het maar liefst 10-2.

Positionele overwinning

Tristan van der Velde opende de score door met een fraaie combinatie Jan Huijnk te verrassen [2-0]. Niet veel later was het Wim van den Berg die de score verdubbelde met zijn positionele overwinning tegen Jan van de Velde [0-4].

Topscorer

Topscorer Jan van de Veen bewees maar eens productief te zijn en won van Anton Jansen die zich vergiste en in een lastige stelling een damcombinatie overzag [0-6]. Met elf punten uit zeven partijen zette hij de beste score neer. Toen ook Henk Timmer won van Willie Peelen was de wedstrijd al beslist [0-8].

Opvallend

Opvallend was de uitslag van de partij tussen Serge Visser en Ton Holla. Laatstgenoemde had lang het betere van het spel maar vergaloppeerde zich en kwam in een nadelig eindspel dat vervolgens door de Puttenaar niet juist werd aangepakt met remise als gevolg [1-9]. Henry Kieft speelde een degelijke partij tegen Gerben te Raa, kwam wat onder druk maar combineerde in het late middenspel naar remise [2-10].

Tweede plaats

De clubcompetitie zit erop voor PDC Putten dat met veertien punten uit negen wedstrijden op de tweede plaats is geëindigd. Damcombinatie Apeldoorn-Brummen ABC dat alle wedstrijden won is de nieuwe kampioen en promoveert naar de Gelderse Hoofdklasse.