PDC Putten pakt koppositie na overwinning op DC Ederveen

EDERVEEN – In de tweede helft van de clubcompetitie is het clubteam van PDC Putten in goede vorm. Na de 9-3 overwinning op DC Harderwijk begin december werd ook van DC Ederveen gewonnen. Oost, Timmer en Arissen kwamen tot winst.

Drie overwinningen

Echt spannend leek de wedstrijd op dinsdagavond 9 januari tussen DC Ederveen en PDC Putten niet te gaan worden. De Puttenaren waren op papier op nagenoeg alle borden sterker. Dit vertaalde zich in de praktijk: tegenover drie overwinningen stond één nederlaag.

Betere spel

Jan Oost was keurig bij de les en kreeg het betere spel tegen Steven Vierwinden. Tegen de klokcontrole was de spanning om te snijden. Oost vond de juiste voortzetting en won nog voor het eindspel (0-2). De teamcaptain Henk Timmer kreeg een goede stand op het bord tegen Henk van Zuidland die zichzelf in de nesten werkte. Ook deze partij kende geen eindspel en was beslist voor de 50e zet (0-4).

Het winnende punt

Puttenaar Herman Arissen deed er nog een schepte bovenop voor PDC Putten door Gerrit Valkenburg te verslaan (0-6). Met een kleine combinatie kwam Arissen een schijf voor en met een betere positie schoof hij de partij naar winst. Henry Kieft pakte het winnende punt voor PDC Putten door remise te spelen tegen Jan van de Klift (1-7).

Foutzet

Serge Visser die kort voor de wedstrijd gevraagd werd om in te vallen deed zichzelf tekort tegen Michel Hendriksen. Visser speelde een degelijke partij, stond in de klassieke stand licht nadelig maar deed een foutzet die hem een schijf kostte. Hendriksen gaf hem geen tweede kans en won de partij (3-7). Jan van de Veen ging aan de leiding tegen Nico Valkenburg. In het late middenspel was Valkenburg alert en vond hij de juiste verdediging om staande te blijven. Deze laatste partij eindigde in een puntendeling (4-8).

Koploper

PDC Putten is koploper in de eerste klasse noord Gelderland. DES Lunteren volgt op de voet met twee wedstrijdpunten minder maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Het bordsaldo van PDC Putten is iets beter. Op vrijdagavond 25 januari is de, misschien wel beslissende, wedstrijd tussen PDC Putten en DES Lunteren.