PDC Putten overklast DCE Ederveen

PUTTEN – In de voorlaatste ronde van de eerste helft van de clubcompetitie heeft PDC Putten met groots vertoon het damteam van DCE Ederveen verslagen. In eigen huis won PDC Putten met klinkende cijfers: 11-1. Vijf van de zes partijen werden gewonnen.

Het duurde niet lang of het was duidelijk dat PDC Putten duidelijk een maatje te groot was voor de dammers uit Ederveen. Teamleider Timmer opende de score door Van de Lagemaat te verslaan. Timmer had een betere positie opgebouwd en sloeg met een combinatie winnend toe [2-0]. Al snel volgde Visser die tegen Van Zuidland van zich liet spreken. Hij opende sterk, combineerde na een onverantwoorde achterloop naar dam en schoof vervolgens de partij naar winst [4-0].

De uitslag van de partij tussen Kieft en Van de Klift was dit keer opvallend daar dit de enige partij van de wedstrijd was die onbeslist eindigde. Na een interessante partij werden de punten gedeeld [5-1]. Ermeloër Oost kwam in de opening al een schijf voor tegen Kuijkhoven. Echt spannend werd het niet meer al werd het nog een lange partij. In het eindspel won Oost de partij waarmee ook de overwinning voor PDC Putten een feit was [7-1].

Aan het eerste bord zat Arissen, de huidige topscorer van PDC Putten, tegenover Hendriksen van DCE Ederveen. Al snel had Arissen positioneel voordeel. In een moeilijke klassieke stelling greep Hendriksen flink mis en kon meteen opgeven [9-1]. Nijkerker Van de Veen was dit keer bij de les tegen Vierwinden en had een veel betere positie. Vierwinden kwam niet goed in de partij en zag zijn positie alsmaar zwakker worden. Tegen het eindspel was hij uitgespeeld [11-1].

PDC Putten heeft zeven punten uit zes wedstrijden en staat op de derde plaats na de beide teams van DES Lunteren. Met nog een ronde te gaan is de kans groot dat PDC Putten zich als de nummer drie of vier meldt voor de nacompetitie waarbij de bovenste vier teams nog een enkele ronde tegen elkaar spelen.