PDC Putten met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

HUISSEN – In de eerste ronde van het bekertoernooi om de Van der Zwan bokaal is PDC Putten uitgeschakeld door favoriet VBI Huissen. In Huissen won de thuisploeg met het kleinst mogelijke verschil (5-3).

Goede remise

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op en geen van de Puttenaren stond op duidelijk verlies. Anderzijds was er ook geen van de Puttenaren die significant voordeel kreeg om VBI Huissen beentje te lichten. De wedstrijd begon met een goede remise van Van de Veen tegen Hendriksen. De Nijkerker wankelde maar bleef bestand tegen de aanval van de Huissenaar die het net niet rond kreeg (1-1).

Fraaie slotstand

Puttenaar Arissen had het minste spel en kwam onder druk tegen Joosten. Arissen kwam langzaamaan in de verdrukking. Toen hij het aanvalsspel onvoldoende weerstond, kwam hij in een verloren positie terecht die Joosten met een fraaie slotstand bekroonde (3-1). Ook Timmer kwam onder druk maar in tegenstelling tot Arissen wist hij stand te houden. Hij deelde met de hoger ingeschaalde Van Loenen de punten waarna de beslissing afhing van de vierde partij (4-2).

Grootmeester

Van de Werfhorst trof in Stokkel de enige grootmeester die aan de wedstrijd deelnam. Eerder dit seizoen hield Van de Werfhorst in de clubcompetitie Stokkel op remise in een puike partij. Even leek Van de Werfhorst het lastig te gaan krijgen toen zijn overvolle korte vleugel opgesloten werd. Van de Werfhorst was alert en bevrijdde zich op het juiste moment uit de opsluiting zonder materiaalverlies. Vervolgens liep de partij vrij geruisloos naar remise waarmee Van de Werfhorst opnieuw een uitstekend resultaat bereikte (5-3).