PDC Putten onderuit tegen VBI Huissen in Gelderse bekercompetitie

HUISSEN – In de eerste ronde van de Jan van der Zwan bekercompetitie is PDC Putten al uitgeschakeld. In Huissen was damclub VBI Huissen veel sterker: 7-1.

Arissen zat aan het derde bord tegenover de jeugdspeler Kruysmulder. Vanuit de opening werd gekozen voor flankspel. In een volle stand in het middenspel zou een principiële strijd gevolgd kunnen zijn, ware het niet dat Arissen blunderde en na een damcombinatie meteen op kon geven [2-0].

Ook teamleider Timmer van PDC Putten kwam niet tot scoren. Hij speelde tegen Joosten en wist het ook niet droog te houden en verloor [4-0].

Nijkerker Van de Veen trof in Van Aalten een grootmeester. Van Aalten leek een kansrijke positie te hebben waarbij het voor Van de Veen aankwam op secuur verdedigen. Toch viel het in de praktijk mee en bleef Van de Veen door actief spel staande. In het eindspel stond er een remisestand op het bord [5-1].

Aan het eerste bord speelde Harderwijker Kieft tegen Ludwig. Kieft kwam onder druk te staan, bereikte weliswaar nog een eindspel, maar kon niet voorkomen dat ook Ludwig tot winst kwam [7-1].