PDC Putten onderuit tegen DES Lunteren

PUTTEN – In de cruciale wedstrijd om het kampioenschap van de eerste klasse van de Gelderse competitie is damclub PDC Putten niet staande gebleven. In eigen huis verloor PDC Putten de wedstrijd tegen DES Lunteren met het kleinst mogelijke verschil [5-7]. Alleen Oost van PDC Putten kwam tot winst.

Goed begin

De wedstrijd begon goed voor PDC Putten toen Ermeloër Oost Hendriksen van DES Lunteren versloeg [2-0]. Arissen kwam dit keer niet tot winst. Tegen Bos van DES Lunteren moest hij genoegen nemen met remise [3-1]. Toen teamleider Timmer in het stof beet tegen de jeugdspeler Top stond het weer gelijk [3-3].

Verdediging

Teleurstellend voor PDC Putten was dat Van de Veen, die tot de meest productieve spelers van de Puttense formatie kan worden gerekend, ook niet tot winst kwam. Hij stuitte op de verdediging van Van den Bosch die daarmee zijn team een grote dienst bewees [4-4].

Kleinst mogelijke verschil

Aan het tweede bord speelde Van de Werfhorst tegen Lammers van DES Lunteren. Van de Werfhorst koos het verkeerde plan en dat leidde tot verlies [4-6]. Alleen met een overwinning van Harderwijker Kieft zou nog een gelijkspel worden behaald. Tegen Hol kwam Kieft echter niet verder dan remise met als gevolg dat PDC Putten met het kleinst mogelijke verschil verloor van DES Lunteren [5-7].

Derde plaats

Na vier wedstrijden staat PDC Putten met vijf wedstrijdpunten op de derde plaats. DES Lunteren heeft alle vijf wedstrijden gewonnen en is de koploper. Het tweede team van DES Lunteren staat op de tweede plaats met acht punten uit vijf wedstrijden.