PDC Putten onderuit tegen DCG Groesbeek

GROESBEEK – In de Gelderse clubcompetitie heeft het damteam van PDC Putten met het kleinst mogelijke verschil verloren van DCG Groesbeek. Van de Veen en debutant Van de Berg kwamen wel tot winst.

De wedstrijd begon niet goed voor PDC Putten. Aan het eerste bord liet Kieft zich combinatief verrassen door Schoofs die daarmee de partij besliste [2-0]. Topscoorder Van de Veen trok de stand gelijk door de flankaanval van De Bruin af te breken en zo de partij te beslissen [2-2].

Van de Wall hield lang stand tegen Langen maar kwam in het middenspel in een lastige positie terecht met combinatieve dreigingen. Na een verkeerde afruil was het meteen mis met verlies als gevolg [4-2]. Debutant Van de Berg uit Nijkerk liet van zich spreken. Hij won knap zijn partij en bracht zo de stand weer in evenwicht [4-4].

Toen Cousijnsen in zwaar kwam tegen De Bruin zag het er slecht uit voor PDC Putten. Cousijnsen verloor waardoor PDC Putten voor de derde keer op achterstand kwam [6-4]. De ogen waren gericht op het bord waar teamleider Timmer tegen Eijkhout speelde. De partij bleef in evenwicht met remise als gevolg [7-5].

PDC Putten staat na vijf wedstrijden in de middenmoot. De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer drie BDV Eerbeek op dinsdag 10 januari.