PDC Putten nipt onderuit tegen BDV Eerbeek

PUTTEN – Op dinsdagavond 5 april speelde het zestal van PDC Putten de wedstrijd tegen BDV Eerbeek. In eigen huis werd nipt verloren: 5-7 voor BDV Eerbeek.

Bij aanvang van de wedstrijd leek het een niet al te moeilijke avond te worden: de paring was gunstig en op vrijwel alle borden was de speler van PDC Putten hoger ingeschaald.

De eerste uitslag was de remise tussen Visser van PDC Putten en Roeterdink [1-1]. Harderwijker Kieft remiseerde ook tegen Bruisma [2-2]. Aan het tweede bord trof Arissen oud-bondsdirecteur Haijtink. Ook deze partij eindige in een gelijkspel [3-3].

Toen Van de Wall aan het zesde bord verloor van Cijnssen zag het er ongunstig uit [3-5]. PDC Putten was dan weliswaar op papier sterker maar tot nog toe was geen van de Puttenaren tot winst gekomen.

Teamleider Timmer speelde tegen Van Ooijen. Maar ook Timmer kwam niet tot een overwinning en moest in een remise berusten [4-6]. De ogen waren gericht op het eerste bord met Van de Werfhorst tegen Westhof. Alleen bij een overwinning kon Van de Werfhorst PDC Putten nog een wedstrijdpunt bezorgen. Maar ook deze partij eindige in remise [5-7].

Met vijf remises en een nederlaag verloor PDC Putten met het kleinst mogelijk verschil. Na vijf wedstrijden staat het zestal in de middenmoot met vijf punten. Inmiddels voert BDSV Barneveld de lijst aan na de overwinning tegen DES Lunteren en de overwinning eerder deze week op KRS Ede.