PDC Putten veel sterker dan KRS Ede

PUTTEN – In de zesde ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft PDC Putten met grote cijfers gewonnen van het zestal van damclub KRS Ede. In Putten eindigde de wedstrijd in 11-1.

Aanzienlijk sterker

Al bij aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat PDC Putten aanzienlijk sterker is. En dat bleek al snel waarbij op meerdere borden voordeel verworven werd. Visser opende de score met zijn overwinning tegen Teunissen [2-0]. Kort daarna volgde de overwinning van Arissen tegen Jochemsen [4-0].

Kaatsingszet

Ook Kieft won zijn partij tegen Jochemsen die aan het eerste bord zat [6-0]. Van de Veen deed daar een schepte bovenop en stelde de teamoverwinning veilig met zijn winst tegen Aalderink die in het middenspel met een Kaatsingszet werd verrast [8-0].

Bordpuntje

En alsof het nog niet genoeg was kwam daar ook nog de vijfde overwinning op rij van Van der Velde bij die won van Van Harn [10-0]. Teamleider Timmer was als laatste nog bezig met zijn partij tegen Elbertsen. De partij eindigde in remise waarmee KRS Ede op het nippertje nog een bordpuntje pakte [11-1].

Tweede plaats

Na zes ronden staat PDC Putten op de tweede plaats met acht punten. Maar daarbij die aangetekend te worden dat de nummers drie en vier op één punt volgen met een wedstrijd minder gespeeld. ABC Apeldoorn-Brummen voert de lijst op afstand aan met de maximale score van tien punten uit vijf wedstrijden.