PDC Putten houdt VRD Renkum van kampioenschap af

EDERVEEN – In de gezamenlijke slotronde van de Gelderse damcompetitie zijn de Puttenaren erin geslaagd om VRD Renkum van het kampioenschap af te houden. Het 6-6 gelijkspel tussen PDC Putten en VRD Renkum was voor VRD niet voldoende aangezien Barneveld op één wedstrijdpunt volgde en dit gat met een forse overwinning (10-2) dichtte. Timmer en Alderliesten kwamen tot winst terwijl Van de Werfhorst en Cousijnsen voor de overige twee punten zorgden.

Dat het geen gemakkelijke opgave voor de Puttenaren zou worden, was bij het uitwisselen van de opstellingen al duidelijk. VRD Renkum trad op volle sterkte aan om het kampioenschap binnen te halen. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Puttenaren zouden gaan verliezen: op liefst drie van de zes borden stonden de Puttenaren aanmerkelijk minder.

Aan het eerste bord trof Puttenaar Van de Werfhorst de topscorer van de competitie tot dusver, Doomernik. Al vanuit de opening kreeg de Puttenaar het initiatief na een combinatie waarna Doomernik met een verre voorpost zat. Ondanks dat bleek de voorpost goed te verdedigen en kreeg Van de Werfhorst geen significant voordeel met remise als gevolg (1-1).

Cousijnsen was één van de Puttenaren die snel in een lastig parket zat. In de partij tegen Gerritsen kwam vroeg in de partij een hekstelling op het bord. Cousijnsen koos niet het juiste plan en kwam een schijf achter. Tegen het eindspel had hij aanmerkelijke compensatie en eindigde ook deze partij in een gelijkspel (2-2). Aan bord twee had Kieft een zware avond. Tegenstander Loozen overklaste hem positioneel en schoof de partij gedegen uit (2-4).

Alderliesten trof evenals vorig jaar Van den Berg in de wedstrijd tussen PDC Putten en VRD Renkum. Vanuit de opening bouwde Alderliesten een sterk centrum op. Na een lichte forcing kwam hij aanzienlijk beter te staan maar verzuimde, door een veelvoud aan goede mogelijkheden, om de juiste winstvariant te kiezen. In plaats daarvan kreeg hij een combinatie om de oren waar weliswaar een behoorlijk prijskaartje aan hing. In een complex eindspel hield hij echter zijn hoofd koel en won na een kleine combinatie alsnog (4-4).

Naast het veiligstellen van het wedstrijdpunt kon teamleider met een overwinning ook topscorer worden van de Puttense formatie. In de partij tegen Hoksbergen ging het lange tijd gelijk op. In het middenspel liet Hoksbergen echter na zijn lange vleugel goed te ontwikkelen en daar profiteerde Timmer optimaal van. Tegen het eindspel pakte hij schijfwinst en niet veel later op de andere vleugel een doorbraak met partijwinst (6-4). Puttenaar Visser moest tegen Van Deelen met een bord vol schijven offeren. De gehele partij liep hij achter de feiten aan hoewel hij tegen de klokcontrole toch een kansrijke voortzetting miste. Van Deelen hield het hoofd koel en won vervolgens gedecideerd (6-6).

PDC Putten is op de vierde plaats geëindigd in de eerste klasse noord van de Gelderse damcompetitie. Timmer is met de score van acht punten uit vijf partijen (drie overwinningen, twee remises) topscorer geworden. Aan de clubcompetitie deden twaalf Puttenaren mee waarvan alleen Cousijnsen alle zeven partijen speelde.

Geef een reactie