PDC Putten houdt DES Lunteren op gelijkspel

PUTTEN – In de zesde ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft het team van PDC Putten knap stand gehouden tegen het sterke DES Lunteren. In eigen huis eindigde de wedstrijd in een 6-6 gelijkspel. Timmer kwam als enige van PDC Putten tot winst terwijl er maar liefst vier partijen in remise eindigden.

Goede standen

Al vroeg op de avond zag het er rooskleurig uit voor PDC Putten met goede standen op de borden. Van de Werfhorst had een veelbelovende aanval tegen Bommel maar overspeelde zijn hand. Dit leidde tot schijfverlies en vervolgens tot een kansloos eindspel [0-2]. De partij tussen Arissen en Stunnenberg had weinig in zich om tot groot spektakel te leiden. Beiden verkozen defensief spel boven het nemen van risico’s en dit leidde tot een gelijkspel [1-3].

Spektakel

Kieft had eerst weinig spel tegen voorzitter Heij van DES Lunteren maar kwam gaandeweg beter in de partij. Zelfs in die mate dat Heij averij opliep en een schijf achter kwam. Kieft slaagde er rond de klokcontrole bij de 50e zet niet in de partij naar winst te schuiven. Ook deze partij eindigde in een gelijkspel [2-4]. Aan het bord van Oost tegen Stunnenberg-Van de Kraats was het één en al spektakel. Eerst leek Oost weinig spel te hebben maar tegen het eindspel kwam hij straal gewonnen te staan. In de afronding was hij onvoldoende nauwkeurig waarmee zijn tegenstandster met remise niet te klagen had [3-5].

Grote verrassing

Van der Ploeg liet zich in het middenspel vrijwillig opsluiten op zijn lange vleugel in zijn partij tegen Alink. Die opsluiting kon hij dragen aangezien hij ook een sterke centrumstand op het bord had. Toen Van der Ploeg zich bevrijdde uit de opening bleef er een evenwichtige stelling over met remise als gevolg [4-6]. De grote verrassing van de avond was de overwinning van teamleider Timmer die de aanzienlijk hoger ingeschaalde Van Galen versloeg. Door een onhandige afruil van Van Galen kwam Timmer een schijf voor. Van Galen leek nauwelijks kans te maken maar bereikte, na een offer waarna hij maar liefst twee schijven minder had, nog een eindspel. Een eindspel dat nota bene in remise had kunnen eindigen als Van Galen de remisemogelijkheid gezien én uitgevoerd had [6-6].