PDC Putten hard onderuit tegen BDSV Barneveld

PUTTEN – In de derde ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft het zestal van PDC Putten met grote cijfers van BDSV Barneveld verloren. In eigen huis scoorden PDC Putten slechts drie bordpunten tegenover negen voor de tegenstander. Geen van de Puttenaren kwam tot winst.

Blunder

Teamleider Timmer slaagde er niet in om de snelle Van Ginkel te verslaan en bleef teleurstellend op een gelijkspel steken [1-1]. Toen tot overmaat van ramp voor PDC Putten Arissen in een goede positie een blunder maakte tegen de Kruijf waren de Puttense aspiraties wel zo ongeveer verkeken [1-3]. Ermeloër Oost die duidelijk zoekende is naar de vorm maakte het nog pijnlijker door ook te verliezen. Hij liet zich verrassen door de lager ingeschaalde Blankenstijn die een goede beurt maakte [1-5].

Wedstrijd beslist

Van de Werfhorst leek kansen te krijgen tegen de gevaarlijke ogende flankaanval van Barnevelder Cysouw maar slaagde er niet in de voorpost te winnen. De overgebleven stelling was in evenwicht en eindigde dan ook in een puntendeling [2-6]. Bunschoter Koops die voor PDC Putten uitkomt speelde op het eerste bord tegen Van Ingen. Tegen het eindspel pakte Koops schijfwinst maar Van Ingen had voldoende compensatie om de partij eenvoudig naar remise te schuiven waarmee de wedstrijd in het voordeel van BDSV Barneveld was beslist [3-7]. De partij tussen Kieft en Van de Pol was als laatste uit. Kieft kreeg weliswaar een klaverbladopsluiting op het bord tegen Van de Pol die op de lange vleugel weinig spel had maar daartegenover stond dat Van de Pol het centrum domineerde. Kieft slaagde er niet in om de opsluiting uit te buiten en beet in het stof toen de centrumaanval van de Barnevelder doorsloeg [3-9].

Zevende plaats

PDC Putten staat na drie ronden op de zevende plaats met evenveel wedstrijdpunten als de nummer vier. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd op dinsdagavond 13 november tegen VRD Renkum.